1 juli 2012

Solsemester

Det har varit få inlägg senaste månaderna. Det har funnits två anledningar till detta, dels har jag och familjen mest varit sjuka hela våren, dels har jag börjat jobba igen efter tre års mammaledighet och havandeskapsledighet.
Från att alltid ha jobbat dag jobbar jag nu natt. Tolv timmar varje natt, fem nätter åt gången. Hade sådan ångest inför att gå tillbaka till jobbet men främst för att jobba just natt. Helt i onödan för jag stortrivs! Har ett gäng riktigt trevliga kollegor, nätterna går ganska fort även om jag kan behöva gnugga mig i ögonen innan jag kör de fyra milen hem på morgonkvisten. Kanske kan somliga tycka att detta är fel men det är faktiskt fantastiskt skönt att komma hemifrån och få ett vuxet yrkesliv efter att ha varit hemma med barnen i tre år.

Hur som helst, nu skulle inte detta inlägg handla om mitt jobb utan om det faktum att vi nyss har kommit hem från en vecka i Side, Turkiet. Denna vår/sommar har vi haft tre jubilarer i familjen! Först fyllde min man 40, veckan efter fyllde min mamma 60 och för två veckor sedan fyllde svärmor 70 år. Detta firade svärmor med att bjuda familjen på en veckas semester! Vi var tolv som åkte, varav fem barn.
Jag insåg ganska sent att jag inte hade något annat än en svart kjol och några linnen att ta med. Eftersom jag tycker om att sy såg jag nu min chans, enda kruxet var att jag kom på detta tre nätter innan avresa.

Vissa tider på natten är det ganska lugnt på jobbet, jag försökte vara effektiv så jag tog med mig tyg och sax under två nätter. Ritade mönster och klippte tyg på natten, sydde klänningar när jag kom hem på morgonen. På två dygn hann jag då med att sy hela sex klänningar, i tre modeller samt en kjol.

Tittar igenom våra semesterbilder och ser snabbt att ingen av mina klänningar har fastnat på bild så modevisningen får vänta till ikväll.


1 kommentar:

  1. Wow vilken effektivitet! Ska bli kul att se dina alster!

    SvaraRadera